Landbouw & Visserij

donderdag 10 november 2016
 - 

Correct gebruik van de black box in alle slachthuizen tegen 31 december 2016!

“Momenteel zijn er drie slachthuizen volledig in orde met zowel de oplevering van het systeem door de constructeur als de installatie van de black box,” antwoordde Vlaams minister voor Landbouw Joke Schauvliege op een schriftelijke vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Jos De Meyer.

 

De minister stelde verder nog: “de moeilijkheden zijn onder meer te wijten aan de aard van de technische aanpassingen die per slachthuis kunnen variëren (verschillende en verouderde weegterminals, verschillende protocollen voor het doorsturen van de gegevens van de weegterminal naar de server van het slachthuis, enz...).

Elk slachthuis waar er nog geen systeem werd geïnstalleerd, krijgt nu al een waarschuwing om zich binnen twee maanden in regel te stellen. Het Departement Landbouw en Visserij zal elk slachthuis verbaliseren waar na 31 december 2016 geen afgeschermd registratiesysteem werd geïnstalleerd en opgeleverd.”

 

Volgens Jos De Meyer is het normaal dat alle slachthuizen op een juiste manier de black box gebruiken. Dit is ook in het belang van een juiste weging en correcte betaling van de veehandelaars.