Mobiliteit & Openbare Werken

maandag 02 september 2013
 - 

Tweede spitsstrook in Vlaanderen in gebruik

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits heeft vandaag langs de E40 de tweede spitsstrook in Vlaanderen geopend. De spitsstrook, tussen Sterrebeek en Heverlee is 7 km lang en moet voor een vlottere avondspits tussen Brussel en Leuven zorgen. Naast de spitsstrook zijn er op de E314 nieuwe weefstroken aangelegd. Die autosnelweg kreeg over een afstand van 6,5 km een structureel onderhoud. De werken hebben in totaal 25 miljoen euro gekost. Het gaat om de grootste werf op de autosnelwegen dit jaar.

Vlotte avondspits

De E40 van Brussel richting Luik raakt vooral tijdens de avondspits verzadigd. Uit onderzoek van het Vlaams Verkeerscentrum blijkt dat er extra capaciteit nodig is tussen Sterrebeek en Heverlee en dat die extra capaciteit maar zinvol is als er ook meer capaciteit is op de E314. Daarom werd ervoor gekozen op de E40 tussen Sterrebeek en Heverlee een spitsstrook aan te leggen en weefstroken op de E314 tussen Heverlee en Wilsele. Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht door de aanpassingen maximaal mogelijke reistijdwinsten tot 20 minuten op de E40 en 18 minuten op de E314.

Vlaams minister Crevits : “Met de aanleg van spitsstroken op de autosnelwegen willen we het fileleed verminderen. Een spitsstrook zorgt voor extra capaciteit en een betere doorstroming van het verkeer tijdens de avondspits. De ervaring met de eerste spitsstrook op de E313 tussen de Antwerpse Ring en Ranst leert dat het aantal voertuigverliesuren met een kwart is gedaald. Ook op de E40 verwacht het Vlaams Verkeerscentrum een positief resultaat. De aanleg van nieuwe spitsstroken zal zorgen voor een vlottere mobiliteit in de filegevoelige regio’s Antwerpen en Brussel.“

Van 14u tot 20u

Een spitsstrook is een rijstrook die enkel tijdens de spitsuren wordt opengesteld. De nieuwe spitsstrook op de E40 heeft een lengte van 7 km en is in principe elke werkdag

tussen 14u en 20u open voor het verkeer. De spitsstrook kan in die tijdspanne om veiligheidsredenen, bijvoorbeeld bij een ongeval, echter ook afgesloten worden. Omgekeerd kan de spitsstrook ook buiten de vooraf bepaalde periode geopend worden. Als bijvoorbeeld door een incident het verkeer buiten de avondspits vertraagd verloopt, kan het Vlaams Verkeerscentrum beslissen om de spitsstrook open te stellen.

Rijstrooksignalisatieborden

Op de E40 hangen op verschillende plaatsen rijstrooksignalisatieborden die aangeven wanneer de weggebruikers de spitsstrook mogen gebruiken. Een groene pijl betekent dat de spitsstrook open is en gebruikt mag worden, een rood kruis betekent dat de spitsstrook gesloten is.  Staat er een gele pijl naar rechts, dan mogen weggebruikers de spitsstrook enkel gebruiken om de afrit te bereiken.

Dynamisch verkeersmanagement en ‘snelheidsharmonisatie’

In totaal zijn er op de E40 tussen Sterrebeek en Heverlee nu 13 seinbruggen met 53 rijstrooksignalisatieborden in dienst. In de loop van het najaar zal het Agentschap Wegen en Verkeer nog extra seinbruggen met rijstrooksignalisatie plaatsen: op de E40 tussen Sint-Stevens-Woluwe en Sterrebeek komen er nog 4 seinbruggen met 18 borden en op de E314 nog 9 seinbruggen met 22 borden. De rijstrooksignalisatieborden kunnen niet alleen de rijstroken openstellen of afsluiten, maar kunnen ook gebruikt worden om de snelheid dynamisch te regelen (zoals op de Antwerpse Ring en de E40 in Oost-Vlaanderen). Door middel van snelheidsharmonisatie kan het verkeer vlotter verlopen op drukke momenten. 

Video spitsstrook

Naar aanleiding van de nieuwe spitsstrook maakte AWV een verhelderend filmpje over het gebruik ervan. Weggebruikers kunnen het filmpje bekijken op de website van AWV (http://www.wegenenverkeer.be/verkeer-en-mobiliteit/verkeersbeheer/spitsstroken.html) of op YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=lDVP4PJyR8c&feature=youtu.be).

Weefstroken E314

Op de E314 tussen Heverlee en Wilsele zijn er weefstroken aangelegd. Weefstroken zorgen voor een rechtstreekse verbinding tussen op- en afrit. De voertuigen hoeven dus niet te weven en dat zorgt voor een betere doorstroming. Op de E314 ligt er bovendien een nieuwe toplaag, er is een nieuwe middenberm, nieuwe verlichting en er zijn pechhaventjes aangelegd.

Andere nieuwe werven met hinder op autosnelwegen in najaar

Ook in het najaar staan nog enkele werven die grotere hinder veroorzaken op het programma op de autosnelwegen. Het gaat om

  • E40 - Structureel onderhoud asfalt tussen Aalter en St. Denijs-Westrem (linkerrijstrook): 5 nachten in week van 9 september (weersafhankelijk)
  • E40 - Structureel onderhoud asfalt Veurne-Oostduinkerke (richting Jabbeke): 3 september – 15 oktober
  • E403 - Structureel onderhoud asfalt Ruddervoorde en Brugge: oktober - november

Vlaams minister Crevits : “Dit jaar wordt in totaal 170 km autosnelweg in Vlaanderen vernieuwd. Die aanpak past in de doelstelling om de autosnelwegen tegen 2015 in een goede staat te brengen en zo de verkeersveiligheid te verhogen. De werf langs de E40 en de E314 is de grootste dit jaar. De vernieuwingen zijn belangrijk voor wie van Brussel richting Leuven en Limburg rijdt. In de toekomst zijn er nog twee spitsstroken gepland : op de E19 van Antwerpen-Noord tot Sint-Job-in-‘t-Goor en op de E314 tussen Wilsele en Holsbeek.”