Brussel

vrijdag 12 april 2013 - Bianca Debaets
“Niet alleen in Antwerpen, Mechelen en Vilvoorde is er overleg nodig over jongeren die al dan niet vrijwillig in Syrië gaan strijden, ook Brussel heeft een actieplan nodig” zegt Bianca Debaets, Brussels Volksvertegenwoordiger (CD&V)
dinsdag 11 februari 2014 - Brigitte Grouwels
Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest lanceert een nieuwe cartografische portaalsite: www.geo.irisnet.be . Het geoportaal is het resultaat van een succesvolle samenwerking tussen tal van overheidsinstellingen en bundelt de officiële geografische gegevens van de Brusselse instellingen (het Centrum voor Informatica voor het Brussels Gewest, het Brussels Instituut voor Statistiek en Analyse, Leefmilieu Brussel, Brussel Mobiliteit, Brussel Stedelijke Ontwikkeling, de MIVB, enz.). Dit project past in het kader van de uitvoering van de Europese richtlijn INSPIRE (INfrastructure for SPatial InfoRmation in the European community).
donderdag 22 maart 2012 - Paul Delva
Het aantal aanvragen bij het Steunpunt Vakantieparticipatie steeg in 2011 - wat de daguitstappen betreft - in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest met 7,4%; de aanvragen voor “meerdaagse” vakanties stegen zelfs met 80,7%. In relatieve cijfers lag in 2011 de stijging van het aantal aanvragen uit Brussel ook hoger dan in het Vlaams Gewest. Dit blijkt uit het schriftelijk antwoord van de Vlaamse Minister van Toerisme, Geert Bourgeois, op een vraag van Vlaams parlementslid Paul Delva (CD&V).
woensdag 05 juni 2013 - Brigitte Grouwels
Taxi Radio Bruxellois/ Taxis Verts zal de Collecto-nachttaxi's 5 jaar langer blijven uitbaten. Na een openbare aanbesteding kwam het immers als laureaat uit de bus. Taxi Radio Bruxellois/ Taxis Verts is al sinds de opstart van Collecto, in 2008, uitbater van het systeem van de nachttaxi's. Het aantal Collecto-gebruikers is de afgelopen jaren spectaculair gegroeid tot meer dan 116.000 in 2012, dit is liefst vijftien maal meer dan bij de opstart in 2008. Het aantrekkelijke gebruikerstarief blijft behouden: 5 euro voor MIVB-abonnees en 6 euro voor niet-MIVB-abonnees.
vrijdag 18 november 2011 - Paul Delva, Hilde Crevits
Dat blijkt uit cijfers van Hilde Crevits op een vraag van Paul Delva
vrijdag 28 maart 2014 - Brigitte Grouwels
Op voorstel van minister van Openbare Werken en Vervoer Brigitte Grouwels heeft de Brusselse regering gisteren ingestemd met de uitbouw van een centraal videobeschermingsplatform voor heel het Brussels Hoofdstedelijk gewest. Op het platform zullen de camerabeelden van Brussel Mobiliteit, de Haven van Brussel en de Brusselse Brandweer gedeeld kunnen worden met de politiezones. De MIVB behoudt zijn eigen videomanagementsysteem, maar zal haar camerabeelden kunnen uitwisselen via een aparte toegang tot het eengemaakte gewestelijke platform. In totaal zullen zo de beelden van ruim 3.100 camera’s gedeeld worden.
woensdag 27 juni 2012 - Brigitte Grouwels
Vanmiddag hebben het CIBG (Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest) en Brigitte Grouwels, Brussels minister bevoegd voor informatica, de nieuwste luchtfoto's van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest voorgesteld. Deze cartografische foto's werden dit voorjaar gemaakt tijdens 5 vluchten boven het Gewest. De foto's dienen om het bestaande URBIS©®-bestand te actualiseren en te verrijken. Met URBIS©® (afkorting van Urban Information System) beschikt het Brussels Hoofdstedelijk Gewest over een uitstekend hulpmiddel om zijn grondgebied via een 3 D-weergave uiterst gedetailleerd in kaart te brengen. Deze digitale kaarten worden gebruikt voor tal van praktische toepassingen, zoals de portaalsites van Mobiel Brussel en de dienst Stedenbouw (Vergunningen online). Overheidsadministraties, stedenbouwkundigen of architecten maken zelfs dagelijks gebruik van UrbIS©®. Helemaal in de geest van het Open Data-beleid van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest staat deze UrbIS©®-technologie vrij ter beschikking voor het grote publiek.
maandag 29 juli 2013 - Paul Delva
Het aantal aanvragen bij het Steunpunt Vakantieparticipatie steeg in 2012 in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest met 47% voor daguitstappen, en zelfs met 55% voor meerdaagse vakantie. De totale stijging van het aantal Brusselse vakantiegangers in 2012 bedraagt 48% t.o.v. 2011: van 392 naar 584. Dit blijkt uit het antwoord van de Minister van Toerisme, Geert Bourgeois, na een parlementaire vraag van Vlaams parlementslid Paul Delva (CD&V).
vrijdag 03 februari 2012 - Paul Delva
Het op til zijnde kerntakendebat biedt een mooie kans om een breed samenwerkingskader op te zetten tussen VGC en de Vlaamse Gemeenschap. Maar ook de specifieke relatie tussen de VGC en de Vlaamse Rand moet hierbij aan bod komen. Laat ons het ijzer smeden als het heet is.
woensdag 21 januari 2015 - Joris Poschet
Tussen 2009 en 2014 investeerde de Vlaamse Gemeenschap amper in de uitbouw van Brusselse sportinfrastructuur. Brussel ontving in die periode €770.401, nog geen zesde van Antwerpen of Gent. Dat blijkt uit het antwoord van de Vlaamse minister van Sport op een vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Joris Poschet. Nochtans heeft Brussel al jaar en dag te kampen met een tekort aan sportinfrastructuur. “Minister Muyters moet rekening houden met de Brusselnorm, investeren in sportinfrastructuur in Brussel en samenwerken met de VGC en de Brusselse gemeenten om het chronisch tekort aan infrastructuur zo snel mogelijk weg te werken,” aldus Poschet.