Senioren

woensdag 24 april 2013 -
Deze ochtend interpelleerde Brigitte De Pauw, haar partijgenote en bevoegd VGC collegelid voor welzijn en gezondheid over de erkenning van een handicap bij 65 plussers en het daaraan gekoppeld hulpmiddelenbeleid.
zaterdag 24 maart 2012 - Wouter Beke
CD&V trekt in oktober naar de gemeente- & provincieraadsverkiezingen met de slogan : {Iedereen inbegrepen}.
dinsdag 22 april 2014 - Wouter Beke, Kris Peeters
Een plan voor economische groei, met sociale vooruitgang. Een degelijk onderbouwd plan voor een Sterker Vlaanderen, sterkere Brusselaars, een Sterker land in een Sterker Europa.
dinsdag 11 december 2012 - An Hermans
Vandaag trapt CD&V de eindejaarscampagne op gang. Wij gaan voor een hartverwarmend {2013} en vragen aan iedereen om werk te maken van de XIII werken van warmhartigheid.
dinsdag 08 november 2016 - Sonja Claes
Het leven in partnerschap draagt in belangrijke mate bij tot geluk. Dat geldt niet alleen voor jong, ook voor oud. Alleen is het voor bejaarde koppels waarvan één partner zwaar zorgbehoevend wordt niet evident om samen te blijven. Onze regelgeving laat immers niet toe dat de niet-zorgbehoevende partner mee intrekt in het woonzorgcentrum. Vlaams volksvertegenwoordiger Sonja Claes legde eerder al een conceptnota neer met voorstellen om hieraan te verhelpen. Na bespreking in het Vlaams Parlement resulteerde die uiteindelijk in een voorstel van decreet. Dat wordt op dinsdag 8 november in de commissie welzijn van het Vlaams Parlement goedgekeurd. Sonja Claes: “Alles is klaar om ervoor te zorgen dat seniorenkoppels samen kunnen blijven, ook wanneer ze zwaar zorgbehoevend worden.”
dinsdag 31 januari 2012 -
“In Brussels duiken overal opnieuw kasseien op. En hoewel dit kan bijdragen aan het creëren van een soort historische sfeer heeft dit ook een heleboel nare gevolgen”, aldus De Pauw.
dinsdag 19 november 2013 -
Tijdens het Innestocongres (15-17 november 2013) in Centerparcs de Vossemeren in Lommel stemden de CD&V-leden over meer dan 200 amendementen op de ontwerp congrestekst. Tijdens de plenaire zitting op zaterdag, werd de uiteindelijke congres tekst unaniem goedgekeurd door de 2000 aanwezige leden.
donderdag 29 november 2012 - Jef Van den Bergh
Jef Van den Bergh: “Wanneer gaan we het eindelijk leren? Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 25% van de Belgen dronken achter het stuur kruipt. Er zou maar één reactie op z’n plaats mogen zijn: verontwaardiging en boosheid. Maar neen, zelfs de afgevaardigde van de politievakbond – die normaal het goede voorbeeld zou moeten geven – vindt dat rijden met een glaasje teveel op moet kunnen. Er is nog een lange weg af te leggen. 250 000 BOB-controles alleen zullen niet volstaan.”
dinsdag 29 december 2015 - Katrien Schryvers
Minder nood aan OCMW-tussenkomst voor verblijfskost woonzorgcentra; Antwerpen hinkt achterop.
woensdag 14 december 2011 -
" Jong en oud gaan voor hetzelfde ideaal" zo besloot senator Peter Van Rompuy op de themadag CD&V-senioren van 13 december. Op deze bijeenkomst nodigden de CD&V-senioren twee 'jongeren' Mieke Van Houtte en Peter Van Rompuy uit om met de generatie van hun ouders vooruit te zien, in de sporen van vorige generaties.