Vrouwen

dinsdag 29 september 2015 - Griet Smaers
Griet Smaers wil moederschapshulp bijna automatisch laten toekennen zonder dat de zelfstandige eerst een aanvraag moet indienen.
maandag 13 juli 2015 - Vera Jans
"Nergens in Vlaanderen is kraamzorg zo populair en goedkoop als in Limburg” Dat zegt Vlaams parlementslid Vera Jans (CD&V) op basis van cijfers die ze heeft opgevraagd. “Op vijf jaar tijd is het aantal uren kraamzorg in deze provincie met 40 procent gestegen, tot 55.000 uren vorig jaar. Gemiddeld ontvangen Limburgse gezinnen met een pasgeboren kind 41 uren kraamzorg, tegenover 35 uren in de rest van Vlaanderen.”
woensdag 03 juni 2015 - Els Van Hoof
Bedrijven nemen steeds vaker maatregelen als gaat om het uitschrijven van ‘genderneutrale’ functieclassificaties, maar toch bestaan er tussen mannen en vrouwen nog loonverschillen. Dit blijkt uit een parlementaire vraag (SV 209) van CD&V-Kamerlid Els Van Hoof aan de minister van Werk. Van Hoof maakt deze cijfers bekend naar aanleiding van het jaarlijkse loonkloofrapport van het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen.
maandag 04 mei 2015 - Katrien Schryvers
Vrouwen die pas bevallen zijn, kunnen kraamzorg aanvragen. Deze vorm van gezinszorg helpt kersverse mama’s en papa’s om te wennen aan de nieuwe situatie. Uit cijfers die Vlaams volksvertegenwoordiger Katrien Schryvers opvroeg bij Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen, blijkt dat het aantal gezinnen dat beroep doet op kraamzorg stijgt. Schryvers doet dan ook een oproep om de situatie goed op te volgen en daadwerkelijk in voldoende aanbod te blijven voorzien. Zeker nu blijkt dat de federale regering ziekenhuizen ertoe wil aanzetten pas bevallen vrouwen sneller huiswaarts te sturen. Want zeker wanneer er postpartumcomplicaties optreden, is een goede opvolging van zowel moeder als kind enorm belangrijk. Katrien Schryvers: “Ik ga ervan uit dat de minister van volksgezondheid afstemt met Vlaanderen zodat de zorg voor pas bevallen moeders wordt gegarandeerd.”
vrijdag 06 maart 2015 - Sonja Becq, - Raf Terwingen
Huwen of samenwonen? Moet er nog een verschil zijn? CD&V wil sokkel van basissolidariteit voor samenlevingsvormen Vandaag heeft de CD&V-Kamerfractie een studiedag georganiseerd onder de titel: ‘Huwelijk of samenwonen? Moet er nog een verschil zijn?’ De conclusie luidt dat voor CD&V de 3 samenlevingsvormen (feitelijk en wettelijk samenwonen en het huwelijk) moeten blijven bestaan, maar dat er een grotere vorm van solidariteit moet ingebouwd worden.

Pagina's