Cultuur & Media

maandag 17 maart 2014 - Joke Schauvliege
De Nederlandse en Vlaamse ministers van Cultuur, Jet Bussemaker en Joke Schauvliege, ondertekenden op maandag 17 maart een overeenkomst met Juergen Boos, directeur van de Frankfurter Buchmesse. Daarmee is het officieel: Nederland en Vlaanderen zullen zich in 2016 gezamenlijk presenteren als gastland op de belangrijkste internationale vakboekenbeurs. Het Nederlands Letterenfonds en het Vlaams Fonds voor de Letteren zullen de praktische organisatie van de gastlandpresentatie op zich nemen. Ze ontvangen een belangrijk deel van de benodigde middelen van het Nederlandse Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het Vlaamse Ministerie van Cultuur, Jeugd, Sport en Media.
vrijdag 20 april 2012 - Joke Schauvliege, Kris Peeters
Op initiatief van Vlaams minister-president Kris Peeters en Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege heeft de Vlaamse regering vandaag beslist om 5 miljoen euro uit te trekken om meer internationale filmproducties naar Vlaanderen te halen. Producenten kunnen van de Vlaamse overheid terugbetaalbare voorschotten tot 400.000 euro bekomen als economische ondersteuning van hun bestedingen in Vlaanderen.
vrijdag 19 juli 2013 - Joke Schauvliege
Vlaams minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur Joke Schauvliege verleent het Kunstencentrum Vooruit vzw een investeringssubsidie voor culturele infrastructuur van 4,5 miljoen euro. Daarmee kan het centrum, dat is uitgegroeid tot een toonaangevend nationaal en internationaal georiënteerde cultuurinstelling, dringende renovaties uitvoeren. Het voorstel van minister Schauvliege werd vandaag door de Vlaamse Regering goedgekeurd.
vrijdag 13 februari 2015 - Koen Van den Heuvel
Op basis van de studie Supportersparticipatie die in zijn opdracht door advocatenkantoor Curia werd gemaakt, wil de Vlaamse minister van sport supporters nauwer betrekken bij het beleid van de voetbalclubs. Op dit vlak is CD&V-fractievoorzitter Koen Van den Heuvel het met de minister eens. Maar waar die laatste aangeeft niet veel meer te kunnen doen dan het aanreiken van een aantal modellen, ziet CD&V kansen om de overheid een actievere rol te laten spelen om dit participatiemodel ingang te laten vinden.
vrijdag 13 juli 2012 - Jef Van den Bergh
Jef Van den Bergh wil de prijs van doorverkooptickets beperken tot 10% extra.
vrijdag 11 oktober 2013 - Brigitte Grouwels
De Brusselse regering heeft zich gisteren principieel akkoord verklaard met de komst van een evenementenboot in de Haven van Brussel. Bevoegd minister Brigitte Grouwels gaat nu samen met de Haven van Brussel de markt bevragen. Via die marktbevraging wordt gezocht naar een privépartner om eerst een project uit te werken en vervolgens de boot uit te baten. Deze evenementenboot zou ter hoogte van het Becodok aangemeerd worden. In deze boot worden activiteiten georganiseerd voor het grote publiek, het hele jaar door. In eerste instantie wordt dan gedacht aan horecafaciliteiten, een zwembad, een schaatspiste, enzovoort. Minister Brigitte Grouwels : “De evenementenboot moet uitgroeien tot een heuse publiekstrekker én een belangrijke bijdrage leveren aan de citymarketing van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.”
maandag 23 mei 2016 - Jos De Meyer
Minister van Cultuur Sven Gatz gaf Vlaams volksvertegenwoordiger Jos De Meyer een inspirerend antwoord op zijn vraag over de eventuele erkenning van de Floraliën als immaterieel erfgoed.
dinsdag 06 november 2012 - Joke Schauvliege
Kinderen en jongeren onder 26 jaar voor maximum 1 euro toegang geven tot een aantal Vlaamse musea, heeft maar een miniem effect. Zo blijkt uit een evaluatie uitgevoerd door de Hogeschool West-Vlaanderen. Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege wil de maatregel meer kwalitatief invullen door de musea te stimuleren tot een gedifferentieerd prijzenbeleid en tot de uitbouw van een publiekswerking die zich specifiek op deze doelgroep -26 jaar richt.
woensdag 04 december 2013 - Joke Schauvliege
Het intergouvernementele comité van UNESCO heeft ‘de garnaalvisserij te paard in Oostduinkerke’ opgenomen op de Representatieve Lijst van het Immaterieel Cultureel Erfgoed van de mensheid. Dat gebeurde vandaag op de jaarlijkse vergadering in Baku (Azerbeidzjan). Het comité was onder de indruk van de deskundig voorbereide nominatie uit ons land die ze omschreef als “een model en inspiratiebron” voor andere landen. Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege wenst het bestuur, de erfgoedgemeenschap van de garnaalvissers en de inwoners van Oostduinkerke van harte proficiat met deze erkenning.
woensdag 06 februari 2013 - Joke Schauvliege
Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege heeft beslist om acht glasramen van de Leuvense Parkabdij aan te kopen die tot nog toe in bezit waren van de Yale University. De glasramen die door de Amerikaanse universiteit waren aangeboden, beantwoorden aan de criteria van het Topstukkendecreet en werden aangekocht voor 50.000 dollar (38.000 euro).