Cultuur & Media

vrijdag 09 november 2012 - Joke Schauvliege, Kris Peeters
Op initiatief van Vlaams minister-president Kris Peeters en Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege heeft de Vlaamse regering de definitieve goedkeuring gehecht aan de beslissing om jaarlijks 5 miljoen euro uit te trekken om meer internationale filmproducties naar Vlaanderen te halen. Producenten kunnen van de Vlaamse overheid terugbetaalbare voorschotten tot 400.000 euro bekomen, als economische ondersteuning van hun bestedingen in Vlaanderen.
dinsdag 17 december 2013 - Joke Schauvliege
Op donderdag 19 december deelt Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege het boekje Thuis. 50 jaar migratie uit aan pendelaars.
donderdag 07 april 2011 - Sabine de Bethune
Sabine de Bethune wil dat EU reageert op arrestatie
woensdag 13 maart 2013 - Joke Schauvliege
Vlaams minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur Joke Schauvliege deelt mee dat dit jaar alvast 25 Vlaamse organisaties hun internationale werking kunnen realiseren met steun van de Europese Commissie, in het kader van het Europees Cultuurprogramma (2007-2013). Eastman van danser en choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui is uit ruim 40 inzendingen aangeduid als één van de drie culturele ambassadeurs voor Europa.
donderdag 06 februari 2014 - Joke Schauvliege
Op initiatief van Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege is het apostelretabel van de Sint-Dimpnakerk van Geel definitief opgenomen op de Topstukkenlijst, een lijst met het roerend cultureel erfgoed van de Vlaamse Gemeenschap dat een bijzondere bescherming geniet.
vrijdag 03 februari 2012 - Joke Schauvliege
Nieuw Werkprogramma 2012-2015 ambieert nog meer culturele uitwisseling tussen Vlaanderen en China.
dinsdag 11 juni 2013 - Veli Yüksel
De aandacht voor minder bekende of populaire sporten op de openbare omroep laat te wensen over. Dat besluit Vlaams volksvertegenwoordiger Veli Yüksel op basis van informatie die hij vroeg aan de Vlaamse minister voor Media. Yüksel vraagt dat de VRT bijkomende inspanningen doet.
donderdag 03 april 2014 - Ivo Belet
Alle internetverkeer moet gelijk worden behandeld, zonder discriminatie, beperking of inmenging. Het Europees Parlement schaarde zich vandaag met een grote meerderheid achter dit principe bij de stemming van een breder wetgevend pakket dat o.m. ook de afschaffing van roamingkosten (extra kosten voor mobiel bellen en internetten in het buitenland) inhoudt. Europarlementslid Ivo Belet: “Telecomoperatoren en televisiezenders begeven zich steeds meer op elkaars terrein. Daarom moeten we garanties inbouwen om te vermijden dat internetaanbieders het online aanbod uit eigen huis bevoordelen. De nationale ''waakhonden' (in Belgie: het BIPT) moeten erop toezien dat gelijkaardige diensten van concurrerende bedrijven tegen gelijke, faire voorwaarden worden aangeboden."
vrijdag 27 april 2012 - Joke Schauvliege
De koepel van kunsthistorische musea in Vlaanderen, de Vlaamse Kunstcollectie vzw, maakt vandaag een nieuwe website over George Minne (1866-1941) bekend: www.georgeminne.be Vlaams minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur Joke Schauvliege: “Na de lancering van soortgelijke thematische websites over James Ensor en de Vlaamse primitieven wil deze website zowel de geïnteresseerde leek als de deskundige kunsthistoricus wegwijs maken in de wereld van de Gentse beeldhouwer Minne.”
donderdag 22 augustus 2013 - Joke Schauvliege
Vlaams minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur Joke Schauvliege geeft morgen vrijdag 23 augustus om 18u op het balkon van het stadshuis van Aalst de aftrap van de vijfde editie van Cirk! Aalst, een toegankelijk en vernieuwend stadsfestival. Aansluitend bezoekt de minister samen met schepen van Cultuur Ilse Uyttersprot het festival.