Economie & Financiën

vrijdag 15 juni 2012 - Kris Peeters
De eerste editie van de nieuwe ‘Ondernemingsplanwedstrijd Vlaanderen’ werd met maar liefst 1800 deelnemers een groot succes. Gisteren, donderdag 14 juni 2012, vond de feestelijke uitreiking van de Ondernemingsplanwedstrijd Vlaanderen plaats.
woensdag 22 januari 2014 - Stefaan Vercamer
De ‘werkcheques’ van de Monica De Coninck zullen niet meer jongeren aan het werk helpen maar wel zorgen voor meer administratie. Het is dus geen goed idee. Meer jobs creëren voor jongeren doen we best door te zorgen voor economische groei.
donderdag 21 februari 2013 - Kris Peeters
De rechtszekerheid van lopende en nieuwe winwinleningen is gewaarborgd. De Vlaamse regering doet intussen tijdig het nodige om tegemoet te komen aan eisen van de Europese Commissie
donderdag 12 februari 2015 - Els Van Hoof
Op een week tijd stijgt het aantal registraties voor de witte kassa van 5.000 naar 6.000. Dat blijkt uit het antwoord van staatssecretaris voor Sociale Fraude (Open Vld) op een parlementaire vraag van CD&V-Kamerlid Els Van Hoof.
woensdag 31 maart 2010 - Koen Van den Heuvel, Kris Peeters
Vlaanderen in Actie: Kris Peeters en Koen Van den Heuvel doen hun ambities uit de doeken
dinsdag 10 september 2013 - Ivo Belet
Gokken is risky business en de razendsnel groeiende markt van online gokken maakt het nog moeilijker om kwetsbare bevolkingsgroepen tegen deze plaag te beschermen. Het Europees Parlement wil paal en perk stellen aan online weddenschappen voor minderjarigen. Een rapport in die zin is vanmiddag met een grote meerderheid goedgekeurd. Ivo Belet (CD&V), die de kwestie opvolgt namens de EVP: “De wetgeving op gokken varieert momenteel sterk van lidstaat tot lidstaat. Omdat internetgokken uiteraard per definitie een grensoverschrijdend fenomeen is, moeten er duidelijke Europese afspraken komen."
vrijdag 20 juli 2012 - Kris Peeters
Tijdens haar vergadering van 20 juli 2012 heeft de Vlaamse regering zich akkoord verklaard met de omvorming van het steunsysteem “strategische investerings- en opleidingssteun” (SIOS) naar “strategische transformatiesteun” (STS). In 2011 werd begonnen met een grondige evaluatie van het systeem, en in het kader van de vervroegde begrotingscontrole in februari 2012 had de Vlaamse regering afgesproken om de subsidies voor ondernemingen meer gericht in te zetten, in uitvoering van haar Nieuw Industrieel Beleid en Vlaanderen in Actie. Er wordt voor de “strategische transformatiesteun” een jaarlijkse enveloppe van 40 miljoen euro voorzien.
maandag 17 februari 2014 - Ivo Belet
Vanaf 15 december 2015 mag mobiel bellen, sms’en en surfen in het buitenland niet duurder zijn dan gsm-gebruik in eigen land. Over dit EU-wetsvoorstel stemt de industriecommissie van het Europees Parlement volgende week. Europees Parlementslid Ivo Belet, lid van de industriecommissie rekent erop dat het voorstel op een grote meerderheid kan rekenen.
zaterdag 30 maart 2013 - Wouter Beke
Het afgelopen weekend hebben de Vlaamse en federale regering de begrotingscontrole afgerond. Deze controle was nodig om beide begrotingen op het juiste spoor te houden. Voor CD&V is dat essentieel: een begroting op orde is de beste manier om onze economie en onze ondernemingen opnieuw te laten groeien.
woensdag 29 april 2015 - Tom Vandenkendelaere
Het Europees Parlement gaf vandaag zijn goedkeuring aan een voorstel om dit jaar 1 miljard euro vervroegd vrij te maken voor projecten die jongeren aan een job, stage of opleidingsplaats helpen. Hiermee zouden tussen de 350.000 en 650.000 Europese jongeren geholpen kunnen worden. Europarlementslid Tom Vandenkendelaere (CD&V): "7 miljoen werkloze jongeren in Europa is een onhoudbare situatie. Dit moét veranderen. En snel. Deze 'financiële kick-start' voor het Jeugdwerkgelegenheidsinitiatief is een kans die de lidstaten moeten grijpen om met deze centen doeltreffende projecten op te zetten. Met een Europese voorafbetaling van 30% is er simpelweg geen excuus meer om te treuzelen."