Mobiliteit & Openbare Werken

donderdag 24 januari 2013 - Hilde Crevits
Voor het vijfde jaar op rij verbetert de toestand van de autosnelwegen in Vlaanderen, zowel globaal als op het vlak van de verkeersveiligheid. Voor het eerst sinds 2009 zijn er minder autosnelwegen in slechte staat. Dat blijkt uit de “Toestand van het wegennet” voor autosnelwegen en gewestwegen dat Vlaams minister Hilde Crevits vandaag heeft voorgesteld.
donderdag 19 maart 2015 - Dirk de Kort
De Lijn beschikt over een aantal voertuigen die uitgerust zijn met WiFi, en er is voorzien in uitbreidint. Dat blijkt uit het antwoord van de Vlaamse minister van mobiliteit en openbare werken op een vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Dirk de Kort: “Het aanbieden van WiFi en apps om de gebruiksvriendelijkheid te vergroten zijn een belangrijk aspecten in het aantrekkelijker maken van het openbaar vervoer.”
vrijdag 16 december 2011 - Jef Van den Bergh
“De gratis rijopleiding van de sp.a deugt niet! Een langere opleidingsperiode, met een registratie van de afgelegde kilometers en met één of meerdere tussentijdse evaluatiemomenten is een noodzaak. Niet het gratis maken van een professionele basisopleiding. Zeker niet wanneer dit ten koste gaat van het handhavingsbeleid.” CD&V volksvertegenwoordiger Jef Van den Bergh vindt het sp.a-voorstel om het aantal jonge verkeersdoden terug te dringen geen goed idee.
dinsdag 16 juli 2013 - Jef Van den Bergh
Vandaag bleek dat er nog nooit zoveel bestuurders zonder rijbewijs betrapt zijn dan in 2012. Meer dan 10.500 bestuurder reden rond zonder geldig rijbewijs. Jef Van den Bergh, CD&V-mobiliteitsexpert: “De laatste jaren hebben we de wetgeving verbeterd. Maar de handhaving en dus de pakkans, moet nog beter.”
vrijdag 20 juli 2012 - Hilde Crevits
In april 2012 is een nieuw verkeerssysteem gelanceerd op het kruispunt van de Kortrijksepoortstraat met de Gentse stadsring ter bevordering van het openbaar vervoer. Een systeem voor toeritdosering moet de vele tramgebruikers vanuit het station Gent-Sint-Pieters sneller naar het stadscentrum brengen. Het gewone autoverkeer zal op piekmomenten even moeten wachten om de tram vlotter doorgang te geven. De politie controleert gericht of weggebruikers zich aan de nieuwe verkeersrichtlijnen houden. Vanaf midden september wordt het ook mogelijk om op basis van handhavingscamera’s overtredingen vast te stellen. Nu loopt daarvoor een testfase van 2 maanden.
vrijdag 24 januari 2014 - Brigitte Grouwels
De collectieve nachttaxi Collecto kende in 2013 een nieuw recordjaar met 142.000 gebruikers. Dit is een stijging met liefst 21 procent in vergelijking met de 116.000 gebruikers uit 2012, wat eveneens een recordjaar was. Ook het aantal Noctis-gebruikers steeg vorig jaar opnieuw met 6 procent.
dinsdag 26 februari 2013 - Hilde Crevits
Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits heeft vandaag op een studiedag stedelijke distributie in Brugge de 'Wegwijzer voor een efficiënte en duurzame stedelijke distributie in Vlaanderen' voorgesteld. De rijk gestoffeerde brochure is bedoeld voor steden en gemeenten en voor de logistieke sector. Zij staan elke dag opnieuw voor de grote uitdaging om leveringen van goederen te combineren met een leefbare en verkeersveilige omgeving. In de wegwijzer staan 15 concrete maatregelen voor een duurzamer stedelijke distributie.
zondag 28 juni 2015 - Martine Fournier
Uit een antwoord aan Martine Fournier blijkt dat de Vlaamse Overheid op dit moment de impact van verlichte publiciteitsborden op de verkeersveiligheid aan het onderzoeken is. Dit zal mogelijks leiden tot richtlijnen rond de lichtsterkte van deze borden.
donderdag 29 december 2011 - Joke Schauvliege, Hilde Crevits
De Vlaamse Regering heeft haar principiële goedkeuring gegeven aan het voorstel van ministers Joke Schauvliege en Hilde Crevits, om het besluit financiële instrumenten van het integraal waterbeleid aan te passen. Om de afbakening van overstromingsgebieden en oeverzones te ondersteunen, voorziet het decreet Integraal Waterbeleid in de instrumentenmix van onteigening, recht van voorkoop, aankoopplicht en vergoedingsplicht.
woensdag 04 september 2013 - Hilde Crevits
De grootschalige werken aan de zuidelijke Maas in Vlaanderen en Nederland zijn achter de rug. De Maasbewoners tussen Eijsden en Maasmechelen zijn voortaan beter beschermd tegen hoogwater. Aan die rivierverruiming en het tot stand brengen van een nieuw natuurgebied is jarenlang gezamenlijk gewerkt en dat is vandaag gevierd door de Nederlandse minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz Van Haegen en Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits. Beide ministers ondertekenden vandaag meteen een nieuwe Vlaams-Nederlandse Intentieverklaring voor de uitvoering van werken aan de noordelijke Grensmaas.