Mobiliteit & Openbare Werken

dinsdag 24 april 2012 - Brigitte Grouwels
Brigitte Grouwels (CD&V), Brussels minister van Vervoer en voogdijminister van de MIVB, en Philippe Close (PS), schepen van Toerisme in Brussel-Stad en voorzitter van VISITBRUSSELS, hebben de nieuwe “Hop on/Hop off” busdienst voor Brussel voorgesteld, het resultaat van een nauwe en constructieve samenwerking tussen de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB en VISITBRUSSELS. De MIVB is officieel verantwoordelijk voor de (re-)organisatie van de Brusselse toeristenbussen en ziet dan ook toe op de kwaliteit van de dienstverlening voor de gebruikers. Hiervoor heeft de MIVB kunnen rekenen op de expertise van toeristische dienst VISITBRUSSELS.
dinsdag 19 november 2013 -
Tijdens het Innestocongres (15-17 november 2013) in Centerparcs de Vossemeren in Lommel stemden de CD&V-leden over meer dan 200 amendementen op de ontwerp congrestekst. Tijdens de plenaire zitting op zaterdag, werd de uiteindelijke congres tekst unaniem goedgekeurd door de 2000 aanwezige leden.
woensdag 09 januari 2013 - Dirk de Kort
Twee jaar geleden formuleerde de ad hoc commissie Sauwens in het Vlaams Parlement een reeks aanbevelingen om de lang aanslepende en te ingewikkelde procedures bij belangrijke investeringswerken aanzienlijk in te korten. Woensdagnamiddag keurden al partijen in plenaire zitting een motie goed die de Vlaamse Regering oproept om volop te blijven inzetten op deze belangrijke hervormingen.
donderdag 11 december 2014 - Michel Doomst
Tijdens de plenaire vergadering van woensdag 10 december kaartte volksvertegenwoordiger Michel Doomst het mobiliteitsvraagstuk aan in het kader van de aanpassing van het GRUP Vlaams Strategisch Gebied rond Brussel (VSGB). Uplace maakt deel uit van het gebied, maar volgens Doomst mag de aandacht voor de andere projecten, zoals het ziekenhuis, niet verloren gaan.
vrijdag 10 juni 2011 - Cindy Franssen
De wegcode over het parkeerbeleid voor reclamevoertuigen is onduidelijk daarom ondervroeg Cindy Franssen de staatssecretaris.
dinsdag 25 juni 2013 - Jef Van den Bergh
Jef Van den Bergh is verontwaardigd over de voor donderdag aangekondigde staking van het veiligheidspersoneel van Infrabel. “Ik heb alle begrip voor werknemers die eisen hebben waarover ze willen onderhandelen en daarvoor ook druk uitoefenen op hun werkgever. Maar daarom steeds opnieuw de reizigers, de klanten gijzelen, kan toch niet langer.”
dinsdag 26 juni 2012 - Brigitte Grouwels
De Stad Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kondigen de opening aan van een ‘stadslaboratorium’ in het premetrostation Anneessens. Dit project, dat door de vzw BRAVVO wordt geleid, zal hiervoor gebruik maken van de ondergrondse lokalen van het station, die nog zullen worden gerenoveerd. In die lokalen zullen niet alleen projecten van cultuurverenigingen worden georganiseerd, maar zullen ook ontmoetingen en tentoonstellingen over stadsthema’s plaatsvinden.
woensdag 08 januari 2014 - Hilde Crevits
In 2014 zullen opnieuw minstens 2500 motorrijders de kans krijgen om hun rijvaardigheid te laten testen en te verbeteren. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits steunt ook dit jaar de opleidingsinitiatieven die vzw Motorcycle Action Group (MAG) organiseert. Ze maakt bijna 121.000 euro vrij voor die screenings. De motorrijders zijn een belangrijke doelgroep in het verkeersveiligheidsbeleid van minister Crevits.
vrijdag 08 februari 2013 - Hilde Crevits
Vandaag keurde de Vlaamse Regering op voorstel van Vlaams minister Hilde Crevits de Vlaamse Spoorstrategie goed. Het is de eerste keer dat het Vlaamse Gewest een eigen strategie bepaalt, want ook het spoor moet in het kader van een veilige, vlotte en duurzame mobiliteit goed afgestemd worden op de noden van de reizigers en het goederenvervoer. De kern van de strategie is dat de reiziger centraal staat en dat gezorgd wordt voor een stipt, betrouwbaar aanbod voor personen en goederen. Daarvoor zijn er 51 prioritaire projecten geselecteerd.
donderdag 21 mei 2015 - Jef Van den Bergh
De besparingen bij de NMBS dreigen een nefaste impact te hebben op de fietspunten aan de kleinere stations. ‘We moeten de combinatie fiets-trein stimuleren en blijven investeren in fietsvoorzieningen. Daarnaast zorgen deze fietspunten voor sociale tewerkstelling, waar zo’n nood aan is. Met de afbraak van deze fietspunten zetten we een stap terug.’, zegt CD&V- kamerlid Jef Van den Bergh.