Mobiliteit & Openbare Werken

maandag 06 februari 2012 - Hilde Crevits
Minister Hilde Crevits zette vandaag het licht op groen voor de realisatie van een nieuwe stuk ring rond Gent van 2,5 km, de R4 Zuid. Begin maart 2012 wordt het officiële startschot van de werken gegeven. Eind 2014 zal de ring rond Gent rond zijn.
woensdag 25 september 2013 - Hilde Crevits
De fietssnelwegen in Vlaanderen zullen in de toekomst beter bewegwijzerd worden. Niet alleen de wegwijzers op de fietstrajecten worden bekeken. De bewegwijzering van en naar de fietssnelwegen is minstens even belangrijk. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits, de provinciebesturen en de Fietsersbond werken samen aan het bewegwijzeringsplan. Het aantal fietssnelwegen in Vlaanderen groeit. De voorbije jaren is er ruim 21,6 miljoen euro geïnvesteerd in de fietssnelwegen. Fietssnelwegen kunnen helpen om het verplaatsingsgedrag van de Vlaming mee te veranderen. Bij de herziening van het Vademecum Fietsvoorzieningen zullen de fietssnelwegen extra aandacht krijgen.
vrijdag 09 november 2012 - Hilde Crevits
Volgend jaar zullen minstens 2800 motorrijders hun rijvaardigheid kunnen laten testen. Dat zijn er 1800 meer dan dit jaar. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits subsidieert het initiatief van de MAG, de Motorcycle Action Group. De MAG organiseert in de lente een groot opstartweekend op verschillende plaatsen in Vlaanderen. Daarnaast worden er in 2013 nog extra educatieve screenings aan toegevoegd. Het voorkomen van ongevallen met motorrijders blijft een belangrijke beleidsprioriteit van minister Crevits.
Groen en Open VLD hebben elkaar gevonden in het verzet tegen het goedgekeurde Oosterweeldossier. Het bochtenwerk van Open VLD doet wenkbrauwen fronsen. Jammer dat een goede oplossing voor de mobiliteit én de leefbaarheid in en rond Antwerpen, waar iedereen om smeekt, wordt tegengewerkt.
dinsdag 30 april 2013 - Brigitte Grouwels
Brigitte Grouwels (CD&V), Brussels minister van Openbare Werken, Vervoer en Informatica, heeft vanmiddag samen met de administratie Mobiel Brussel, het Centrum voor Informatica voor het Brussels Gewest (CIBG) en de schepenen van de 14 pilootgemeenten het project 'Fix My Street' aan het grote publiek voorgesteld. 'Fix My Street' wordt de applicatie voor burgers om problemen aan de openbare ruimte, zowel gemeente- als gewestwegen, via een mobiele applicatie of de website www.fixmystreet.irisnet.be te melden aan de bevoegde Brusselse diensten.
maandag 14 november 2016 - Caroline Bastiaens, Dirk de Kort
Sinds zijn aanstelling tien maanden geleden heeft intendant Alexander D'Hooghe gestudeerd, gepraat maar vooral geluisterd. Dankzij zijn regisseursrol groeiden actiegroepen en overheden dichter naar elkaar toe. Hij slaagt er in de wil te vinden om vooruit te gaan.
donderdag 08 maart 2012 -
Minister gaat in op voorstel Dirk Claes en start een controlecampagne omtrent de verkoop van alcoholische dranken met een percentage van meer dan 6% langs de autosnelwegen. De minister moest toegeven dat er tot dusver geen controles werden gehouden op de naleving van de bestaande wetgeving.
vrijdag 18 oktober 2013 - Hilde Crevits
De Vlaamse Regering heeft vandaag een positief advies gegeven voor het gebruik van de pechstrook door takel- en andere diensten die door de politie bij een ongeval worden opgeroepen. Dat advies vertrekt naar Staatssecretaris Melchior Wathelet die bereid is het bestaande verkeersreglement aan te passen.
donderdag 06 december 2012 - Roel Deseyn
Met de aankondiging van een noodplan voor Brussels Airlines meent CD&V-kamerlid Roel Deseyn dat het moment gekomen is om de leefbaarheid van Brussels Airport te garanderen. Het zou nogal beschamend zijn, moest Brussel als Europese politieke hoofdstad niet kunnen beschikken over een aantrekkelijke en economisch leefbare luchthaven.
donderdag 24 april 2014 - Hilde Crevits
Er ligt een prioriteitenlijst klaar voor de uitbreiding of de aanleg van nieuwe carpoolparkings in West-Vlaanderen. De lijst komt er na een grondige studie. De resultaten van deze studie zijn belangrijk voor het investeringsbeleid voor de komende jaren. Het doel is om soortgelijke studies ook uit te voeren in de vier andere Vlaamse provincies. Carpoolen vermindert het aantal auto’s op de weg en de carpoolparkings zorgen voor een hogere veiligheid aan op- en afritten van autosnelwegen.